Om Protan

HISTORIA OCH STRUKTUR

Protan AS är ett multinationellt företag som grundades 1939. Protangruppen består idag av fler än 20 företag och har ungefär 650 anställda över hela Europa. Gruppens huvudkontor och största fabrik ligger i Drammen i Norge. Ytterligare fabriker finns i Nesbyen i Norge samt i Lesjöfors och Kungsäter i Sverige. Protan har även underleverantörer i andra länder. Gruppen har egna dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland, Polen och Storbritannien, samt ett säljkontor i Belgien. Protan har samarbetspartners i mer än 50 länder över hela världen. Man har producerat membranmaterial i över 50 år och takduk sedan 1972.

PRODUKTER OCH TJÄNSTER

Protan är nordens största producent av takduk i termoplast och är en föregångare inom membranteknologin. Bolagets produkter exporteras till stora delar av Europa. Protan har också specialiserat sig på produktion av en serie PVC-belagda textilier med en stor mängd användningsområden bland annat i ventilationsrörsystem, lager- och industrihallar samt förvaring och transport av vatten och andra vätskor. Dessa produkter exporteras över hela världen.

Protans produkter är godkända och testade av de flesta byggteknologiska institut i Europa.

LÅNGSIKTIGT ÄGARSKAP OCH STABILITET

Protan grundades 1939 och är ett norskt familjeägt bolag med långa traditioner. Familjens nästa generation är involverad i bolagets verksamhet och familjen har ett långsiktigt perspektiv om ett fortsatt ägande av Protan AS.

Protan bygger på ett tydligt ledarskap och bolagets historia kännetecknas av innovation och utveckling för att hålla jämna steg med marknadens behov. Denna breda erfarenhet och kompetens gör bolaget i stånd att möta nya utmaningar – och skydda värden.

Fagertun