APP material

APP-material, passar bra för tak.

gul_industri

APP-modifierad asfalt framställs genom en polymeriseringsprocess, som belönades med Nobelpris 1965. Den innebär att asfalten innesluts i ett skyddande lager av polymerer och därmed blir okänslig för UV-strålning. Därför behöver inte Derbigum beläggas med granulat, som med tiden tenderar att lossna och rinna ner i avlopp och brunnar och ofta förorsaka stopp.
Däremot går det att få Derbigum med granulat i olika färger, för den som vill.

Genom en ingjuten polyesterfilt och en glasfiberväv i ytskiktet får Derbigum en stabil form med hög gräns för brottöjning, som står emot både mycket stora temperaturförändringar och kraftiga rörelser i själva takkonstruktionen.
Derbigum har dessa egenskaper genom sin beprövade konstruktion och noggranna sammansättning av ingredienser med ett maximalt blandningsförhållande mellan asfalt och APP.

Den slutliga kvaliteten kommer genom ett fortlöpande utvecklings- och kvalitetssäkringsarbete, som når ända ut på taken och takläggarens hand. De vet att verklig kvalitet skapas på taken av utbildade hantverkare med en stor portion yrkesstolthet.