Användningsområde

Nyproduktion

Protan har ett komplett system för tak och membran.

Protan har ett genomarbetat system som omfattar allt ovanför den bärande konstruktionen. Vi hjälper till med beräkningar och dimensionering och systemet innehåller lösningar för fuktspärr, isolering och alla genomgångar som takljuskupoler, ventilationsrör och avlopp. Vi skäddarsyr dukar för varje behov.

Arlanda

ROT

Protan takduk infästes mekaniskt i bärande underlag, vilket säkerställer infästningen utan att man behöver kontrollera, eller lita till den gamla värmeisoleringen och pappens fastsättning. Takduk från Protan kan läggas direkt på befintligt tätskikt och på alla typer av tak. Alternativt kan befintligt tätskikt tas bort för att minska tyngd och onödig lagring av brandenergi. Skarvarna som är marknadens starkaste varmluftsvetsas.

Vakuumtak

……den ventilerade taktäckningen som suger sig fast mot underlaget.

När en byggnad utsätts för vind uppstår det olika former av tryck. På takets ovansida uppkommer ett undertryck medan byggnadens lovartsida får ett övertryck som tränger in i byggnaden och upp i takkonstruktionen. Vid kraftig vind och över större ytor resulterar detta i stora krafter, vilket innebär att infästning av värmeisolering och taktäckning måste vara rätt dimensionerad. Dessa laster överföres ned i den underliggande bärande konstruktionen. Se följande metoder som används normalt för att förankra täckning och isolering till underlaget.

Arlanda

Membransystem

Ett strålande material till byggnadskonstruktioner som ska stå emot vattentryck – Protan membraner håller tätt!

Du kan tryggt ha simbassäng eller trädgård på taket. Därför används Protan takduk också till membran på golv i våtutrymmen, på terrasser, i simbassänger, under torvtak, på parkeringsdäck till tankanläggningar, i dammanläggnigar, tunnlar eller sopstationer. Membranet stoppar effektivt vatten och fuktighet och förhindrar att vatten kan tränga ner i underliggande konstruktioner. Protan membran läggs löst på alla typer av fasta underlag. Utförandet är enkelt tack vare färdiga detaljer till hörn, rörgenomgångar och staketstolpar. Skarvarna svetsas samman med varmluft. Membran kan levereras i 2,0 m bredd och säljs i önskad längd. Detta reducerar svinnet till ett minimum.

Badrum/Våtutrymmen

Badrummet är kanske ett av husets dyraste rum, men också mest utsatt för fuktskador. Det är därför mycket viktigt med tätning som förhindrar vattenskador. Protan membraner lämpar sig mycket bra för vattentätning under beläggning och klinker i alla våtutrymmen. Det måste vara minst 10 mm betong mellan membranet och eventuella värmekablar. Total beläggning minimum 50 mm. Protan membraner trycktestas med stående vatten.